Learning & Development » Werken Bij ERIKS
Werken bij ERIKS? print header

learning-development-header-2

Doorgroeien bij ERIKS

ERIKS heeft een ambitieuze groeistrategie waarbij een helder kader voor Learning & Development onontbeerlijk is. In belangrijke mate zijn we afhankelijk van de kennis, inzichten en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij investeren daarom graag in hun ontwikkeling. Ons doel hierbij is om een bedrijf te zijn, waar mensen bewust voor kiezen om bij te werken! Om dit doel te onderbouwen, zijn op alle niveaus programma’s en tools ontwikkeld waardoor medewerkers de mogelijkheid hebben zich vakinhoudelijk of op persoonlijk vlak te ontwikkelen.

Om succesvolle en talentvolle medewerkers verder te kunnen laten doorgroeien hebben we diverse opleidingsprogramma’s ontwikkeld als Management Development (MD) , Personal Development (PD) en het Challenge Program. Bij MD ligt de focus op de  ontwikkeling  van persoonlijk leiderschap en management kwaliteiten en bij PD meer op ontwikkeling van leiderschap en teamontwikkeling.

management-traineeship
alle-testimonials

Meegroeien met ERIKS

Voor onze jonge talenten is het Challenge Programma ontwikkeld, waarin de deelnemers uitgedaagd worden om  actief met hun kwaliteiten en ontwikkelpunten aan de slag te gaan. Tevens hebben we de ERIKS University; een online platform waar kennis van alle ERIKS medewerkers gedeeld en uitgewisseld wordt.  Het overbrengen van specifieke productkennis binnen de productlijnen van ERIKS gebeurt via de ERIKS Academy.

Naast de genoemde opleidingsprogramma’s zijn er ook specifieke bedrijfstrainingen of sessies waar werknemers afhankelijk van hun functie verplicht of facultatief aan kunnen deelnemen, zoals bijvoorbeeld ons uitgebreide introductie programma, E-learning modules, Lunch & Learn sessies en diverse workshops. Uiteraard kunnen medewerkers ook op individueel niveau ontwikkelen op basis van kennis, competenties of vaardigheden.