Interview Teun Blik » Werken Bij ERIKS
print header

teun-interview-header
teun-quote

Teun, waarom heb jij na je studie voor een traineeship bij ERIKS gekozen?

Teun: Na het afronden van een bachelor werktuigbouwkunde en een master technische bedrijfskunde wilde ik eigenlijk in korte tijd ervaring op doen in meerdere functies. Via een beurs in Utrecht kwam ik in contact met ERIKS. Hun traineeship sprak mij erg aan omdat deze ten opzichte van andere traineeships meer gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Er wordt per periode gekeken wat de beste volgende stap voor jou is. Bij andere traineeships stond het programma voor bijvoorbeeld 2 jaar vantevoren al helemaal vast.

Hoe is jouw traineeship vervolgens verlopen?

Teun: Het traineeship bestaat uit drie periodes - verkoop, bedrijfsprocessen en marketing - elk van 6 á 8 maanden. Ik begon op de verkoopafdeling Algemene Industrie. Doordat je als verkoper midden in de organisatie staat en daardoor veel contact hebt met andere afdelingen leer je het bedrijf snel kennen. Daarnaast is het erg leuk om zelf mee te maken wat het is om ERIKS producten te verkopen. 

Na 6 maanden ben ik naar de afdeling ‘Stoom’ gegaan. Hier heb ik een marketingplan voor een nieuw productenpakket mogen schrijven. De aanpak daarvan mocht ik helemaal zelf bepalen. Ik heb er toen voor gekozen om circa 40 klanten in België en Nederland te bezoeken en te interviewen. De vrijheid die ik tijdens deze periode kreeg was enorm motiverend. 

Als laatste heb ik een half jaar bij de afdeling bedrijfsprocessen gewerkt. Hier heb ik een plan geschreven om de voorraad afsluiters te centraliseren. Dit project sluit niet direct aan bij mijn technische opleiding, maar is juist daarom zo interessant. Door die drie periodes weet ik nu waar mijn hart ligt en waar ik in verder wil gaan.

Welke rol had je als trainee?

Teun: Tijdens alle periodes, als verkoper, marketeer en analist, was het belangrijk om informeel invloed uit te oefenen. Immers een plan schrijven is één, maar zorgen dat er ook wat mee wordt gedaan is het uiteindelijke doel. 

management-traineeship

Wat vond je nou het meest interessant?

Teun: In een korte periode meerdere functies vervullen om zo het bedrijf en jezelf beter te leren kennen.

Welke invloed had je zelf op je traineeship?

Teun: Tijdens het traineeship werd ik vrijgelaten om naast mijn functie ook andere projecten op te pakken. Zo heb ik bijvoorbeeld tijdens de tweede periode een calculator gemaakt die stoomgerelateerde berekeningen kon maken. Na het zelf indienen van een budgetaanvraag heb ik in samenwerking met e-business mijn initiële versie omgezet naar een calculator voor op de website. Heel erg leuk natuurlijk.

Hoe ziet jouw toekomstperspectief er bij ERIKS nu uit?

Teun: Na mijn traineeship ga ik een teamleidersrol vervullen.

Heb je nog tips voor toekomstige trainees?

Teun: Ja, gebruik de verschillende periodes tijdens je traineeship om jezelf beter te leren kennen en gebruik die kennis om zelf sturing te geven aan de periode na je traineeship.

Waarom zou jij een traineeship bij ERIKS aanbevelen?

Teun: Bijvoorbeeld de enorme groeiambitie van ERIKS, wat veel mogelijkheden tot doorgroeien biedt. Ook de no-nonsens cultuur. ERIKS is een bedrijf dat op het snijvlak van commercie en techniek opereert, dat is heel interessant. 

Ook de diverse zusterbedrijven onder de SHV vlag, zoals bijvoorbeeld Mammoet of SHV Energy, waar je na je traineeship ook ervaring op kunt doen. Dit traineeship van ERIKS is echt op het individu gericht. Een flexibel programma waar per trainee gekeken wordt naar logische volgende stappen met oog voor je persoonlijke talent en ontwikkeling. Ik kan het van harte aanbevelen.

Video testimonial traineeship | Teun


teun-traineeship-video-eriks