Interview Thomas » Werken Bij ERIKS
print header

thomas-interview-header

Hallo Thomas, hoe ben jij bij ERIKS terechtgekomen?

Vlak na de zomer van 2017 heb ik mijn diploma Technische Bedrijfskunde gehaald. Ik had een mooi doel bereikt, maar wat nu? Zou ik verder gaan met theoretische kennis opbouwen op de universiteit of wilde ik toch liever het geleerde gaan toepassen in de praktijk? Ik bedacht me al snel dat ik eigenlijk een baan zocht die in het verlengde van mijn zojuist afgemaakte opleiding lag. Mijn eerste stap was het updaten van mijn LinkedIn profiel, in de hoop dat ik response zou krijgen. En ik heb mijn standaard CV in Word formaat omgezet in een soort infographic. Dit resulteerde in een leuke uitnodiging van Marloes Brandjes, HR-medewerker van ERIKS.

Hoe is het je vergaan in de eerste periode?

Mijn eerste maand is super leerzaam. Ik heb natuurlijk veel meegekeken bij collega’s uit het team om de basiswerkzaamheden te herkennen om ze vervolgens zelf uit te gaan voeren. Ik heb me ook ingelezen in alle technische materie en goed naar de uitleg van collega’s geluisterd. Stukje bij beetje leer ik meer en meer. Maar er is zoveel kennis bij ERIKS, ik heb nog een lange weg te gaan.

aandacht

Stage bij ERIKS?

Ben jij op zoek naar een leerzame stageplaats? Volg je een technische of commerciële studie, dan zijn er volop mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie en om meteen te reageren.

Hoe gaat het inwerken, kun je het overzien?

Er is gelukkig veel aandacht voor het leren en meekijken bij andere teams en op de andere afdelingen of Business Units zoals we die noemen. Op elke afdeling heb ik al een paar uur mee mogen kijken. Niet alleen om inzicht te krijgen in wat daar allemaal gebeurt, maar ook om alvast te herkennen op welke manier ik op termijn te maken kan krijgen met die andere teams en afdelingen.

Ik heb trouwens hele leuke collega’s. Het viel me op dat er op de afdeling een soort ‘familiegevoel’ is. Er hangt een leuke sfeer, met een mooi evenwicht tussen formeel en informeel. Bijna iedereen vraagt me hoe het gaat en hoe m’n eerste weken mij zijn bevallen. Erg leuk!

vakspecialisten

Wat doe je graag naast ERIKS?

Naast het werk en me blijven ontwikkelen, voetbal ik graag in mijn vrije tijd. Dat doe ik al sinds m’n 7e bij HSV Sport 1889 in Hoorn. Voor de selectie vind ik het leuk om twee keer per jaar een teambuildingweekend te organiseren. Daarbij probeer ik altijd zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de club. Als ik niet op kantoor zit kun je mij dus op het voetbalveld zien. Oja, of bij de plaatselijke sportschool!

Meer lezen over starten bij ERIKS?

Lees ook het interview met Xander. Of klik op onderstaande pdf om meer verhalen te lezen van jonge mensen die vanuit hun stage of na hun opleiding bij ERIKS aan de slag zijn gegaan, en carrière maken.

ERIKS spread InHolland