Interview Xander » Werken Bij ERIKS
print header

xander-interview-header

Ha Xander, waar kende jij ERIKS van en hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Xander: Door mijn opleiding Engineering, Design and Innovation aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb hier in 2015 mijn stage gelopen. Dit was mijn eerste stage en dus ook mijn eerste indruk van het bedrijfsleven. Tijdens mijn stage heb ik het heel erg naar mijn zin gehad dus toen ik klaar was met de opleiding besloot ik meteen te solliciteren.

Hoe is je eerste maand gegaan en hoe zien je werkzaamheden eruit?

Xander: Dat mijn eerste maand alweer voorbij is, is niet voor te stellen. Door de zeg maar dynamische werksfeer vliegen de dagen voorbij. Ik adviseer klanten over welke producten ze kunnen gebruiken voor hun toepassing. Ik stel offertes op en ben orders aan het verwerken. En door de vele verkoopkanalen van ERIKS spreek ik regelmatig collega’s van de servicecenters en sta ik ze bij met advies.

dynamische-werksfeer-2

Stage bij ERIKS?

Ben jij op zoek naar een leerzame stageplaats? Volg je een technische of commerciële studie, dan zijn er volop mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie en om meteen te reageren.

Hoe ziet je inwerkperiode er tot nu toe uit?

Xander: Op de eerste dag kreeg ik meteen een uitgebreide rondleiding en voorstelronde door het pand. Dat was een hele goede start. Ik voelde me gelijk geen nummertje meer. De eerste dag ben ik ook gelijk aan de slag gegaan. Je leert hoe je offertes en orders in het systeem verwerkt en doet basiskennis op van de verschillende productgroepen van ERIKS door de online trainingen of E-learnings.

De dagen daarna gingen allemaal erg snel. Je leert hands-on, dus je gaat gelijk aan de slag met echte klanten en projecten. Veel beter dan fictieve casussen. Je weet meteen waar je het allemaal voor doet. Ook heb ik allerlei basiscursussen gevolgd. Zo word je opgeleid tot productspecialist en krijg je de know-how om je klanten goed te adviseren.

Je hebt toch nog wel vrije tijd over?

Xander: Ja, nu ik student af en full-time aan het werk ben, merk ik dat ik buiten werktijd veel meer van mijn dag wil maken. Energie genoeg, dus ga ik in de avond graag nog even tennissen of hardlopen. Ook een biertje drinken in Alkmaar doe ik graag!

Meer lezen over starten bij ERIKS?

Klik op onderstaande pdf om meer verhalen te lezen van jonge mensen die vanuit hun stage of na hun opleiding bij ERIKS aan de slag zijn gegaan, en carrière maken.

ERIKS spread InHolland