Testimonials » Werken Bij ERIKS
print header

hans-testimonials-header

QUINTEN

quint_testimonial_325x200

Vliegende start carrière

“ERIKS kwam op mijn pad toen ik op zoek was naar een stage tijdens mijn hbo-opleiding WTB. Na een leerzame eerste stage heb ik enige tijd later ook mijn afstudeerstage vervuld bij ERIKS. Hierna werd mij aangeboden om in dienst te treden bij ERIKS in een zowel technische als commerciële functie, welke ik inmiddels alweer anderhalf jaar met veel plezier invul.

Ik hou mij onder andere bezig met aanvragen van klanten, technische vraagstukken, klantspecifiek maatwerk en projecten.  Deze afwisselende functie, gecombineerd met de aangeboden trainingen en cursussen zorgen ervoor dat ik me zowel binnen de organisatie en als persoon blijf ontwikkelen.”

ARCADIO

arcadio_2018

Meteen gebleven na afstudeerstage

"Ik ben bij ERIKS in Schoonhoven terecht gekomen voor mijn afstudeerstage. Na het succesvol afronden van deze stage kreeg ik een baan aangeboden op de afdeling engineering in de functie van elektronica engineer. Deze kans heb ik meteen gegrepen! Op de afdeling engineering is geen dag hetzelfde omdat het een mix is van programmeren, ontwerpen en productondersteuning, zowel van eigen producten als van producten die ingekocht worden. Er is ook veel samenwerking met de mechanica engineers.

In de tijd dat ik bij ERIKS werk heb ik mezelf goed kunnen ontwikkelen op het gebied van elektrotechniek door zowel interne als externe cursussen en opleidingen. Ik verwacht hier nog jaren met plezier te werken en nog verder door te groeien in de elektrotechniek."

TEUN

teun_testimonial_325x200

Een afwisselend traineeship

"Na een combinatie van een bachelor werktuigbouw en een master technische bedrijfskunde, ben ik in december 2013 als management trainee begonnen bij ERIKS. Sindsdien heb ik op meerdere afdelingen, bij meerdere vestigingen, werkervaring opgedaan als verkoper, marktanalist en procesanalist. Het leuke aan deze opzet vind ik de afwisseling en de ruimte om zelf je aanpak te bepalen.

Na mijn traineeship krijg ik mogelijkheden om verder door te groeien binnen ERIKS, en ik wil mij hierbij gaan focussen op het raakvlak van de commercie en de techniek. Deze keuze kan ik nu, door mijn ervaringen tijdens het traineeship, onderbouwd maken. Ik kijk uit naar de uitdagende toekomst binnen ERIKS.”

>> Bekijk ook de video van Teun op de Traineeship pagina.

MICHEL

Michel Princen

Ruimte voor groei en ondernemerschap

"Ik werk nu een tweeënhalf jaar bij ERIKS en ben op dit moment divisiemanager aandrijftechniek in België. Na vele jaren in het buitenland te hebben gewerkt voel je dat je in een internationaal team terecht komt waar iedereen gemotiveerd en loyaal is. Samen met de collega’s binnen ERIKS en de SHV groep krijgt het internationale karakter nog een extra dimensie.

Ik ben begonnen in Nederland als manager van de ERIKS Servicecenter organisatie en werk sinds kort in België. Binnen mijn werkgebied is er ruimte voor groei, goede ideeën en ondernemerschap. De programma’s die ERIKS aanbiedt helpen je echt verder om jezelf continu te verbeteren. Je wordt gestimuleerd om te bouwen aan het ERIKS van de toekomst. Ongekende kennis van producten en processen gecombineerd met diepgewortelde klantenrelaties zijn succesfactoren van ERIKS, die in de markt het verschil maken."

TIMO

Timo Vernooij

Financiële carrière binnen ERIKS

 “Na het afronden van mijn studie heb ik drie jaar in het bankwezen gewerkt, om vervolgens aan de slag te gaan als Business Analyst bij het hoofdkantoor van ERIKS. Daar hield ik mij bezig met financieel gerelateerde rapportages en analyses van de ondernemingen die wereldwijd tot de ERIKS groep behoren.
 
Na twee jaar heb ik de overstap gemaakt naar ERIKS Nederland, waar ik Business Unit Controller ben geworden van de Sealing & Rubber divisie. Ik houd mij bezig met de financiën en strategie van deze Business Unit. Door deze switch krijg ik tevens een indruk van de commerciële en operationele processen binnen de onderneming.  De combinatie van persoonlijke ontwikkeling, veel verantwoordelijkheid en internationale carrièremogelijkheden maakt ERIKS voor mij de ideale werkgever.”

BAS

bas_testimonial_325x200

Van stagiair naar teamleider


"Tijdens mijn eerste jaar van de opleiding MTS Werktuigbouwkunde liep ik stage bij de technische dienst van ERIKS Roermond (toen nog Flexion). Deze stage beviel wederzijds zodanig goed dat ik de rest van de opleiding heb afgemaakt als BBL’er bij ERIKS. Dit betekende 4 dagen werken en 1 dag in de week naar school. Na afronding van deze opleiding kreeg ik een vaste aanstelling. Nadat ik een aantal jaren met veel plezier als service monteur hydrauliek had gewerkt wilde ik ook wel eens wat verder kijken. Stiekem dacht ik dat het gras ergens anders wellicht groener zou zijn. Dat avontuur heeft precies 1 jaar geduurd.

In 2011 ben ik gelukkig opnieuw bij ERIKS in dienst getreden als service monteur hydrauliek. Ik ben leergierig en wil me graag verder ontwikkelen dan puur binnen mijn eigen vakgebied. Door deelname aan diverse projecten maar ook door eigen initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen kon ik mijn blikveld verruimen en doorgroeien binnen de organisatie. Sinds 2014 ben ik met veel plezier en enthousiasme werkzaam in mijn huidige functie als Teamleider werkvoorbereiding/service & onderhoud."