Testimonials » Werken Bij ERIKS
print header

hans-testimonials-header

GEORGE

George

Unieke kans bij ERIKS

"De technische sector heeft vaak een stoffig, ouderwets imago. Zelf heb ik ervaren dat ERIKS het tegendeel bewijst! ERIKS is volop bezig met de toekomst, en continu op zoek naar technische innovaties. Een voorbeeld hiervan is Asset Management dat voorspellend onderhoud mogelijk maakt. Hierdoor kunnen klanten uiteindelijk efficiënter produceren waardoor kosten worden bespaard.

Binnen ERIKS heb ik een unieke kans gekregen om samen met een collega een nieuwe productgroep voor pompen op te zetten. Ondanks dat ik kort in dienst ben werd ik meteen bij allerlei initiatieven betrokken. Ik heb meegedacht aan een langetermijnstrategie en heb de vrijheid gekregen om mijn ideeën verder te ontwikkelen en verder uit te rollen.

Ik heb de overstap naar ERIKS gemaakt omdat ik mezelf graag wil blijven ontwikkelen. Met ERIKS als werkgever ben ik in een professionele, gezellige werkomgeving terecht gekomen waar ik uitgedaagd en gefaciliteerd wordt om het verschil te maken!"

ARCADIO

arcadio_2018

Meteen gebleven na afstudeerstage

"Ik ben bij ERIKS in Schoonhoven terecht gekomen voor mijn afstudeerstage. Na het succesvol afronden van deze stage kreeg ik een baan aangeboden op de afdeling engineering in de functie van elektronica engineer. Deze kans heb ik meteen gegrepen! Op de afdeling engineering is geen dag hetzelfde omdat het een mix is van programmeren, ontwerpen en productondersteuning, zowel van eigen producten als van producten die ingekocht worden. Er is ook veel samenwerking met de mechanica engineers.

In de tijd dat ik bij ERIKS werk heb ik mezelf goed kunnen ontwikkelen op het gebied van elektrotechniek door zowel interne als externe cursussen en opleidingen. Ik verwacht hier nog jaren met plezier te werken en nog verder door te groeien in de elektrotechniek."

QUINTEN

Quinten

Vliegende start en verder groeien

"ERIKS kwam op mijn pad toen ik op zoek was naar een stage tijdens mijn hbo-opleiding WTB. Na een leerzame eerste stage heb ik enige tijd later ook mijn afstudeerstage vervuld bij ERIKS. Hierna werd mij aangeboden om in dienst te treden bij ERIKS in een zowel technische als commerciële functie in de binnendienst. Met de opgedane kennis en ervaring vanuit deze functie ben ik inmiddels doorgestroomd naar de functie Application Engineer in de buitendienst.

Ik hou mij onder andere bezig met technische vraagstukken, specifiek maatwerk en projecten. Dit bespreek ik bij de klant op locatie met als doel een juiste oplossing te bieden. Deze afwisselende functie, gecombineerd met de aangeboden trainingen en cursussen zorgen ervoor dat ik mij zowel binnen de organisatie en als persoon blijf ontwikkelen.”

TEUN

teun_testimonial_325x200

Een afwisselend traineeship

"Na een combinatie van een bachelor werktuigbouw en een master technische bedrijfskunde, ben ik in december 2013 als management trainee begonnen bij ERIKS. Sindsdien heb ik op meerdere afdelingen, bij meerdere vestigingen, werkervaring opgedaan als verkoper, marktanalist en procesanalist. Het leuke aan deze opzet vind ik de afwisseling en de ruimte om zelf je aanpak te bepalen.

Na mijn traineeship krijg ik mogelijkheden om verder door te groeien binnen ERIKS, en ik wil mij hierbij gaan focussen op het raakvlak van de commercie en de techniek. Deze keuze kan ik nu, door mijn ervaringen tijdens het traineeship, onderbouwd maken. Ik kijk uit naar de uitdagende toekomst binnen ERIKS.”

>> Bekijk ook de video van Teun op de Traineeship pagina.

BOB

Bob

Constant in beweging

"De afgelopen vijf jaar heb ik in de chemische industrie gewerkt, op het gebied van Maintenance Engineering. Daar heb ik veel geleerd over techniek in de praktijk. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan in het ontwikkelen en implementeren van projecten en verbeterprocessen. Ook heb ik gewerkt aan de uitdagingen waar onze klanten mee te maken hebben, zoals compliance, total cost of ownership en sustainability.

Recent ben ik bij ERIKS in dienst getreden. Mijn eerste indruk van ERIKS is dat het een bedrijf is dat constant in beweging is. Er is een prettige werkomgeving met vriendelijke collega’s en duidelijke werkprocessen; een goede basis om verbeteringen te implementeren.

In mijn huidige rol als Sales Manager wil ik werken aan hoe we onze propositie richting onze klanten nóg beter over kunnen brengen en hoe we de interne werkprocessen afdelingsoverstijgend kunnen optimaliseren."

BAS

bas_testimonial_325x200

Van stagiair naar teamleider

"Tijdens mijn eerste jaar MTS Werktuigbouwkunde liep ik stage bij de technische dienst van ERIKS Roermond (toen nog Flexion). Deze stage beviel wederzijds zo goed dat ik de rest van de opleiding heb afgemaakt bij ERIKS. Dit betekende 4 dagen werken en 1 dag in de week naar school. Na afronding van deze opleiding kreeg ik een vaste aanstelling. Na een paar jaar als service monteur hydrauliek te hebben gewerkt wilde ik ook wel eens wat verder kijken. 

Ik ben leergierig en wil me graag verder ontwikkelen. Door deelname aan verschillende projecten maar ook door eigen initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen kon ik doorgroeien binnen de organisatie. Sinds 2014 heb ik veel plezier in mijn huidige functie als Teamleider werkvoorbereiding service & onderhoud.

Eind 2016 heeft ERIKS mij de kans gegeven om in een 1,5 jaar durend traject te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Tijdens dit traject heb ik enorm veel geleerd en heb ik handvaten gekregen waar ik de rest van mijn carrière profijt van zal hebben."


TIMO

Timo_2

ERIKS investeert in mijn persoonlijke ontwikkeling

“Na enkele jaren financiële functies te hebben vervuld op het hoofdkantoor van de ERIKS Group en binnen ERIKS Nederland heb ik recent de overstap gemaakt naar Business Unit Manager binnen de divisie Aandrijftechniek. Een uitdagende rol met een grote operationele en strategische verantwoordelijkheid. Ik krijg binnen ERIKS veel vrijheid om deze rol naar eigen inzicht in te vullen. Zo investeer ik graag veel tijd en energie in de persoonlijke ontwikkeling van collega’s en de strategie van de business unit.

Het feit dat ik de kans krijg om mezelf breder te kunnen ontwikkelen richting de business in combinatie met de investering in mijn persoonlijke ontwikkeling maakt ERIKS voor mij de ideale werkgever.”